Må ta eksamen i «Adam og Evas drakt»

Professor tvinger studentene til å ta eksamen nakne

Bekymret mor nekter å sende datteren sin til eksamen ved universitetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En professor ved San Diego State University i USA krever at studentene skal fullføre eksamen i visuell kunst kliss nakne.

Se video øverst i artikkelen.

Han forteller til 10 News at studieemnet fokuserer på kroppskunstens historie sammenlignet med egen kropp og subjektivitet.

– Ja, studentene må være nakne for å fullføre emnet om performance- og kroppskunst, men hele eksamen gjennomføres svært kontrollert, sier kunstprofessor Ricardo Dominguez til TV-kanalen.

– Horribelt!

Professor Dominguez har undervist i emnet i elleve år og mener studentene må utforske egen nakenhet for å kunne bestå studiet.

– Det er helt horribelt! Jeg sender ikke datteren min til den eksamenen om hun blir tvunget til å stå naken i et rom sammen med 19 medstudenter og professoren, sier en rystet mor som har en datter i Dominguez' klasse.

Ifølge 10 News, som har intervjuet moren over telefon, ønsker hun å være anonym.

Se også: Sexy Anna testet stu­den­te­nes eksa­mens­fo­kus

Dominguez derimot forklarer at studentene har vært forberedt på den avsluttende naken-eksamenen hele semesteret, men det er ikke den anonyme moren enig i:

– Vi fikk ikke vite noe om den før torsdag, sier hun.

«Naken» kan bety så mangt

Men i en uttalelse fra lederen for kunstavdelingen ved universitetet, Dr. Jordan Crandall, kommer det frem at nakenhet ikke må bety at man kaster klærne.

– De har fått en oppgave som kalles «Sitt nakne jeg», men det betyr ikke at alle må kaste klærne. Det kan også bety å vise sin sårbare side eller en annen kreativ nakenhet. Tidligere eksamensoppgaver viser at flere studenter har valgt å bruke kreativiteten i stedet for å kaste klærne, står det i uttalelsen fra avdelingen.

Se også: Eksperimentet til læreren gikk ikke helt etter planen

Crandall presiserer også at «foreldre må huske å lytte til studentene som tar emnet og ikke ta alle oppgaver rent bokstavelig».

– Hvis studentene ikke er komfortable med å vise frem en naken side av seg selv burde de aldri meldt seg opp til emnet, avslutter professor Dominguez.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus