Ektemannen kjent skyldig i drapet på Agnes Müller

6. mai 2014 hentet politiet opp en bylt fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Det viste seg å være den savnede tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller, og ektemannen hennes erkjente drapet. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)
6. mai 2014 hentet politiet opp en bylt fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Det viste seg å være den savnede tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller, og ektemannen hennes erkjente drapet. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)

Juryen i Gulating lagmannsrett har kjent Thomas Müller (35) skyldig i overlagt drap på kona Agnes Müller i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen kjente ham også skyldig i voldtekt, skriver Stavanger Aftenblad.

Retten skal nå fastsette lengden på straffen, og aktor og forsvarer vil legge fram sine påstander i retten tirsdag morgen.

Da saken gikk i Jæren tingrett, fikk Müller 21 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ektemannen nektet i lagmannsretten straffskyld for overlagt drap, selv om han har vært helt klar på at det var han som drepte henne.

Nektet straffskyld

Müllers forklaring var at kona ønsket å dø, og at de to brukte flere måneder på sammen å planlegge hvordan det skulle skje.

– I mange måneder hadde vi planlagt at jeg skulle hjelpe henne, og at det skulle se ut som hun bare hadde stukket av, sa Müller i retten forrige uke.

Han visste ikke når det skulle skje, før kona ba ham gjennomføre planen.

– Jeg kan bare beklage at det skjedde på den måten. Jeg har store problemer med å snakke om det som er skjedd. Jeg vil ikke legge skylden og ansvaret på kona mi, jeg tar ansvar for det jeg har gjort, men jeg kan ikke ta ansvar for hele greia, sa han.

Nøye planlagt

Den tyske rørleggeren bandt ifølge tiltalen kona på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne 16. april i fjor. Etter drapet fraktet han liket til Dørvika og dumpet det på dypt vann i Lysefjorden.

Påtalemyndigheten mener motivet var sjalusi og uoverensstemmelser fordi Agnes Müller ønsket å skille seg.

Tobarnsmoren hadde i tiden før drapet kontakt med en mann på internett og skal ha planlagt å møte ham. Dette mener påtalemyndigheten at ektemannen oppdaget, og at det var den utløsende årsaken til drapshandlingen.

Ektemannen forklarte at kontakten med mannen på internett var en del av planen for å få det til å se ut som Agnes hadde stukket av med en annen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden