Ni personer pågrepet i razzia mot prostitusjonsmiljø i Bergen

Politiet i Bergen tok seg mandag morgen inn i et hus i Skuteviken i Bergen i forbindelse med etterforskning av byens prostitusjonsmiljø. Ni personer er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enheter var på plass ved huset i Skuteviken i Bergen mandag morgen, og litt over klokken ni tok mannskap seg inn i huset.

På et pressetreff ved 15.30-tiden bekreftet politiet at de har pågrepet ni personer er pågrepet i razziaen mot det som skal være et rumensk prostitusjonsmiljø.

To av de pågrepne er tatt for hallikvirksomhet.

– På disse to forelå det beslutning om pågripelse og beslutning om ransaking fra tingretten. Den ene mannen hadde tilhold i Sandviken, den andre på Askøy, opplyser politiadvokat Sylvia Myklebust i Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Pågående aksjon

Politiet vurderer nå om de to skal framstilles for varetektsfengsling. I forbindelse med ransakingene ble det i tillegg pågrepet sju andre personer som er siktet for heleri, narkotikalovbrudd og brudd på utlendingsloven.

– Politiet har tatt seg inn på en adresse i Sandviken i Bergen og en adresse på Askøy. På begge adressene befant det seg et stort antall rumenske statsborgere. Flere av disse personene tilhører prostitusjons- og tiggermiljøet, opplyser politiet.

– Aksjonen er fortsatt pågående. Av hensyn til etterforskningen av saken, vil det ikke bli gitt flere opplysninger, het det mandag ettermiddag.

– Madrasser på gulvet

En nabo Bergensavisen har snakket med forteller at det har bodd mange mennesker i huset i Skuteviken.

– En gang jeg var inne der var det syv–åtte personer som sov bare i stuen, sier hun.

To personer skal ha blitt hentet ut av huset av politiet mandag, men det er uklart hvorfor.

Huseieren forteller til avisen at han ikke har blitt varslet om at det foregår noen politirazzia. Han sier videre at han leier ut til en familie på tre personer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden