Tror fortsatt på E6-åpning i Sørkjosen onsdag

Vegvesenets bilde tatt fra luften over rasstedet i Sørkjosen søndag. Fire bolighus, tre fjøs og to brygger ble feid på sjøen, og en molo ble skadd av jordraset som gikk natt til søndag. E6 er stengt som følge av raset. Foto: Øyvind Skeie Hellum (Statens vegvesen / NTB scanpix)
Vegvesenets bilde tatt fra luften over rasstedet i Sørkjosen søndag. Fire bolighus, tre fjøs og to brygger ble feid på sjøen, og en molo ble skadd av jordraset som gikk natt til søndag. E6 er stengt som følge av raset. Foto: Øyvind Skeie Hellum (Statens vegvesen / NTB scanpix)

Vegvesenet har fortsatt god tro på at E6 forbi rasstedet i Sørkjosen kan åpne onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har gått gjennom grunnboringer og prøver tatt på rasstedet. Basert på en foreløpig oppsummering ser det oppløftende ut. Vi tror fortsatt at veien kan åpnes for trafikk onsdag. Det kan skje tidligere også. I så fall er det en bonus, sier prosjektleder Gudmund Løvli i Statens vegvesen til NTB.

Delt i to

Natt til søndag tok et om lag 1.000 meter bredt jordras med seg fire bolighus, tre fjøs, fem sjøbuer og to kaier samt deler av fundamentet til E6 like sør for Sørkjosen i Troms. Ingen personer ble skadd, men tre boliger ble evakuert etter raset. E6 er stengt forbi rasstedet som ikke bare sperret veien mellom kommunesenteret Nordslett og flere bygder vest for Reisafjorden, men som i praksis deler Norge i to. Omkjøringen er på nesten 60 mil via Finland.

Les også: Nord-Troms isoleres i flere d ager etter jordraset

Har kontroll

– Den største konsekvensen for oss er at også kommunen i praksis er delt i to nå. Utfordringene dette innebærer for helsestell og beredskap har vi under god kontroll. Det har vært ryddet så godt som mulig etter raset, og vi håper trafikken kommer i gang så raskt som mulig, sier ordfører i Nordreisa kommune, Lidvart Jakobsen til NTB.

Ifølge Gudmund Løvli er veibanen intakt i rasområdet, men blitt vanskelig å forsere spesielt i overgangen til den nye E6-traseen som er under bygging.

– Det er mulig å kjøre med anleggsmaskiner her. Men vi skal forsikre oss om at det er helt trygt før vi åpner veien. Det er ikke snakk om å ta noen sjanser, sier prosjektlederen.

BAKGRUNN: Ras stengte E6

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden