Cameron lover tøffe EU-forhandlinger

Statsminister David Cameron hadde allerede kunngjort at han tar finansminister George Osborne, utenriksminister Philip Hammond, innenriksminister Theresa May og forsvarsminister Michael Fallon med seg inn i den nye regjeringen. Alle var innom i Downings Street 10, dagen etter at de konservative sikrets seg flertall i parlamentsvalget. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)
Statsminister David Cameron hadde allerede kunngjort at han tar finansminister George Osborne, utenriksminister Philip Hammond, innenriksminister Theresa May og forsvarsminister Michael Fallon med seg inn i den nye regjeringen. Alle var innom i Downings Street 10, dagen etter at de konservative sikrets seg flertall i parlamentsvalget. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Statsminister David Cameron er i full gang med å sette sammen sin nye regjering. Samtidig varsler han tøffe reforhandlinger om Storbritannias EU-medlemskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har fått et mandat. Det vil åpenbart bli tøft, men det er mandatet, sa Cameron på vei inn for å møte partiets nyvalgte og gjenvalgte representanter i Parlamentet.

Cameron og hans parti De konservative, som torsdag sikret seg fem ny år med regjeringsmakt, har lovet å reforhandle britenes avtale med EU før det blir holdt en folkeavstemning om medlemskapet.

Folkeavstemningen skal gjennomføres før 2017.

Ikke plass til Boris

Flere av de nye regjeringsmedlemmene ble presentert allerede i løpet av helgen. Mandag falt enda flere på plass. Cameron tar med seg blant andre finansminister George Osborne, utenriksminister Philip Hammond og innenriksminister Theresa May i den nye regjeringen.

En som derimot ikke har fått en ministerpost, er Londons fargerike ordfører Boris Johnson. Han fikk en plass i Parlamentet etter valget forrige uke, men må nøye seg med en plass i gruppen av fremstående konservative politikere som skal fungere som rådgivere for statsministeren.

Johnson sitter som London-ordfører frem til 2016 og ventes å få en ministerpost etter det.

– Som lovet vil han vie sin oppmerksomhet til sitt siste år som ordfører i London, sa Cameron mandag.

Johnson er en av de heteste kandidatene til å overta ledervervet i partiet når Cameron en gang går av.

Backbenchers

Statsministeren var mandag på plass for å gjennomføre den viktige samtalen med det brede lag av konservative parlamentsmedlemmer, såkalte backbenchers, før den nye regjeringen offentliggjøres.

Også her var naturligvis Storbritannias forhold til EU et av de store temaene. Cameron ville under møtet orientere parlamentsmedlemmene om planene videre.

– Det er viktig at alle får uttrykke det de mener så man unngår strid i partiet. Dessuten bør statsministeren støtte opp om at Storbritannia skal forlate den europeiske unionen, sier Graham Brady, en av veteranene i partiet, melder BBC.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden