App-krøll lammet togtrafikken

Jernbaneverket gikk nylig over fra et distribusjonssystem basert på papir til avansert teknologi på data og nettbrett. En feil på programmet FIDO førte til store forsinkelser i store deler av landet, og verst rammet var Oslo og Hamar. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Jernbaneverket gikk nylig over fra et distribusjonssystem basert på papir til avansert teknologi på data og nettbrett. En feil på programmet FIDO førte til store forsinkelser i store deler av landet, og verst rammet var Oslo og Hamar. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

En feil i programmet som toglederne og togene kommuniserer gjennom førte til at store deler av togtrafikken stanset opp i morgenrushet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feilen i kommunikasjonssystemet FIDO oppsto i 7.30-tiden og en snau time senere var det noe bedring å spore, i det minste i Oslo. I 9-tiden kunne NSB opplyse at systemet fortsatt var ustabilt, men at de fleste tog kjørte som normalt, dog med enkelte forsinkelser.

Distribusjonssystemet FIDO har vært i drift siden 12. april 2015. Systemet er basert på en nettapplikasjon som gir informasjon om togfremføring og arbeid i spor. Systemet innebærer en omlegging fra manuell distribusjon av papirer og dokumenter til en automatisert og målrettet elektronisk utsendelse av informasjon til PC eller nettbrett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden