KrF-flertall vil ha ren Ap-regjering

Dagrun Eriksen 1. nestleder i KrF, legger ikke skjul på at det er misnøye i partiet. Men hun var fornøyd etter landsmøtetalen sin i helgen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Dagrun Eriksen 1. nestleder i KrF, legger ikke skjul på at det er misnøye i partiet. Men hun var fornøyd etter landsmøtetalen sin i helgen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Et flertall av KrFs fremste lokalpolitikere vil heller ha en ren Ap-regjering i 2017 enn en ny runde med Erna Solberg og Siv Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35 prosent av KrFs førstekandidater i høstens kommunevalg mener at Norge i 2017 best styres av en ren Ap-regjering, ifølge en spørreundersøkelse Dagens Næringsliv har gjennomført blant listetoppene i Kristelig Folkeparti.

22 prosent foretrekker en Høyre/Frp-regjering. 43 prosent sier at de ikke vet.

En av dem som foretrekker Ap, er partiets gruppeleder i Sør-Trøndelags fylkesting, Karin Bjørkhaug, som i dag samarbeider med Ap lokalt. Hun tror KrF er i ferd med å bevege seg mot et brudd med dagens regjeringssamarbeid.

– Det er nå sterk frustrasjon i partiet over Høyre/Frp-regjeringen. Mange som tidligere støttet KrFs valg etter valget i 2013, har endret syn. Det er derfor så mange av oss velger Ap foran Høyre/Frp, sier Bjørkhaug til avisen.

Når Dagens Næringsliv spør listetoppene hvilken regjering de foretrekker hvis de kan velge helt fritt, velger 40 prosent en Høyre/KrF/Venstre-regjering. På en god annenplass med 32 prosent kommer en regjering med Ap og KrF.

Nestleder Dagrun Eriksen bekrefter misnøyen.

– Det er mange saker som skaper frustrasjon. Asylbarn, kvoteflyktninger, søndagsåpent og distrikt kontra sentralisering, sier Eriksen, som i praksis er sjefen i partiet så lenge partileder Knut Arild Hareide venter på fødselen til sitt andre barn. Han har ikke vært med på landsmøtet.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy