Meny

Nesten 3.000 har flyktet fra tyfon på Filippinene

Mange passasjerer måtte vente i stengte båthavner mens tyfonen Noul nærmet seg Filippinene søndag. Foto: Romeo Ranoco / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen Noul feiet innover de nordlige delene av Filippinene søndag. Nær 3.000 mennesker har flyktet fra hjemmene sine.

Tyfonen har utløst advarsler om flom, skred og tsunami-lignende stormflo, noe som har gjort at mange har evakuert fra hjemmene sine.

Tyfonen traff Cagayan-provinsen sent søndag ettermiddag lokal tid, og ventes å bevege seg nordover mot Japan, opplyser den statlige værvarslingsstasjonen.

Stormen avtok noe i styrke før den traff Filippinene, men vindkastene kom likevel opp i 220 kilometer i timen.

– Dette er en veldig farlig storm. Det er den sterkeste så langt i år, sier Rene Paciente, leder for Filippinenes værstasjon.

På Filippinene er stormflo en stadig bekymring under stormer som den nåværende. I 2013 var slike tsunami-lignende bølger blant de største årsakene til at over 7.300 mennesker mistet livet eller ble savnet da tyfonen Haiyan herjet landet.

Flere båthavner er stengt, og noen innenlandske flygninger er kansellert som følge av tyfonvarselet. Rundt 20 tyfoner og stormer, mange av dem dødelige, treffer Filippinene hvert år.

Også i Taiwan har tyfonen Noul ført til evakuering. Rundt 1.000 turister har blitt evakuert fra den naturskjønne øya Green Island på sørøstkysten i Taiwan.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært