Meny

Hele landet kan få regn 17. mai

Slik så det ut under 17. mai-feiringen i Oslo i 2013. Også i år kan det bli behov for paraplyer og regntøy. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lavtrykk vil henge over landet store deler av neste uke. Det lover ikke godt for været på nasjonaldagen. Men alt håp om 17. mai-sol er ikke ute.

17. mai-feiringen er bare en uke unna, og ett av spenningsmomentene er naturlig nok hvilket vær vi får.

Ifølge statsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt tyder det ikke på at årets nasjonaldag vil komme til å bli husket som en ordentlig godværsdag.

– Neste helg har litt usikre varsler. På denne tiden av året er det vanskelig å se hva slags bane lavtrykkene får. Men det ser ut til at det kan bli perioder med nedbør både i nord og sør, sier hun.

Les også: Her er de beste papirdukene

Hun understreker imidlertid at varselet slett ikke er sikkert. Det skal de som skal ut og gå i tog nok være glade for.

– Det kan du si. Det kan jo endre seg. I og med at lavtrykket forflytter seg, kan man bak lavtrykkene får ganske greit vær, men det er usikkert når. Man man være heldig og man kan være uheldig, sier Foss.

Sannsynligheten for at man noen steder i landet vil slippe å traske i vanndammer og heller nyte is og pølser med solbriller på, er til stede.

– Det er fortsatt håp. Et eller annet sted i Norge vil man nok være heldige, sier meteorologen.

Les også: Disse lompene er de beste

Dagene fram mot nasjonaldagen ser ut til å få nokså grått vær flere steder. Foss forteller at et stort lavtrykk er på vei inn fra vest, og at det vil føre til nedbør i stort sett hele landet mandag og tirsdag, med snøgrense på rundt 1.400 meter i Sør-Norge og 1.000 meter i nord.

– Onsdag blir det gradvis lettere, men bygeaktivitet nord for Stad og Dovre. Det gjelder også torsdag og fredag, sier hun.

Populært