Meny

Fire siktet for legemsbeskadigelse etter skyting i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire menn i 30-årene er siktet for legemsbeskadigelse etter at det ble løsnet skudd ved utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum natt til søndag.

Minst to skudd ble løsnet ved utestedet i 1-tiden natt til søndag. Tre personer er skadd, hvor to av dem behandles for knivskader.

Politiet bekrefter overfor ABC Nyheter at det dreier seg om en konflikt i Oslos gjengmiljø. Ingen ble truffet av kulene, som ifølge politiet ble skutt utenfra og inn på utestedet.

– Dette er en pågående konflikt mellom folk i gjengmiljøet som vi har hatt fokus rundt og hatt samtaler med den siste tiden, sier Torstein Holand, leder for spesielle operasjoner ved seksjon for organisert kriminalitet.

De involverte er norske statsborgere, noen med pakistansk bakgrunn.

Tre personer pågrepet

Politiet pågrep etter hendelsen først én mann de mistenker var personen som skjøt, mens de tre som ble skadd, ble pågrepet noe senere.

– Alle fire er siktet for legemsbeskadigelse. De er godt kjent for politiet. Det har oppstått slåssing og krangling om et eller annet, men hendelsesforløpet er fortsatt uklart for oss. De blir avhørt i løpet av dagen, sier vaktleder Jon Rune Lande ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Etter det ABC Nyheter erfarer skal de involverte mennene være i slutten av 20- og 30-årene.

Ingen skuddskader

Blant de tre mennene som politiet mistenker ikke sto bak skytingen, men var involvert i krangelen, ble én sendt til Ullevål med knivskader, en annen sendt til legevakten for behandling av det som trolig også er knivskader, mens den tredje slapp unna med lettere skader.

– Det er snakk om bruk av kniv, men alle er lettere skadd, sier Lande.

Politiet fikk inn den første meldingen om saken klokken 1.30 og var natt til søndag på stedet med mange patruljer.

Blodig mann på gulvet

Området ved krysset mellom Akersgata og Grensen var avsperret etter hendelsen.

En vennegjeng VG snakket med utenfor utestedet sier de var inne og danset da flere begynte å slåss utenfor.

– Så kom de inn og løftet bord og stoler og kastet dem på hverandre. Det lå en mann på gulvet, han var veldig blodig og var stukket med kniv i ansiktet. Siden fortsatte slåssingen inne, og plutselig hørte vi et skudd bli avfyrt utenfra.

– Vi kastet oss i bakken og prøvde å samle vennegjengen bak en stolpe. Det skuddet traff i vinduet. Så kom det ett skudd til, men jeg vet ikke hvor det ble skutt fra. Det var folk overalt, sier de.
Populært