Europas liberale fordømmer gruvedeponi i Førdefjorden

Venstre-nestleder Ola Elvestuen og samtlige liberale partier i Europa fordømmer regjeringens ja til gruvedeponi i Førdefjorden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Venstre-nestleder Ola Elvestuen og samtlige liberale partier i Europa fordømmer regjeringens ja til gruvedeponi i Førdefjorden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I en felles uttalelse fordømmer samtlige liberale partier i Europa dumpingen av gruveslam i Førdefjorden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Våre liberale søskenpartier uttrykker forbløffelse over at Norge kan tillate et så lite miljøvennlig prosjekt som gruvedumping i fjorden, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

Han er denne helgen på rådsmøte i Oslo for sammenslutningen av liberale partier i Europa (ALDE). Der vedtok rådet en uttalelse som tar svært sterk avstand fra regjeringens avgjørelse om å tillate bruk av Førdefjorden som deponi av gruveavfall fra Engebø-fjellet.

– Det er nesten ingen land som bruker havet eller fjorder på den måten regjeringen her har åpnet for i Førdefjorden, fordi naturkonsekvensene er så enorme, sier Elvestuen.

Les også: Regjeringen sier ja til omstridt sjødeponi

Venstre-politikeren er tydelig på at kampen om å holde Førdefjorden fri for gruveavfall ikke er over, til tross for flertall på Stortinget bestående av Høyre, Frp, Ap og Sp.

– Stortingsflertallet må merke seg den utrolig dårlige omtalen av Norge i internasjonale medier denne saken har skapt, sier Elvestuen.

ALDE er den europeiske paraplyorganisasjonen for liberale partier i Europa. Organisasjonen består av mer enn 50 liberale partier fra 37 europeiske land.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden