Mann måtte amputere foten etter en spasertur langs Mexicogolfen

Zach Mody ble smittet av en kjøttetende bakterie da han vasset i vannet langs stranden ved Fort Myers med et lite kutt på foten for en måned siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at amerikaneren Zach Mody hadde vært i kontakt med vannet i Mexicogolfen ved kysten av Florida, opplevde han en sterk fysisk reaksjon.

– Jeg la merke til at huden på foten min var litt irritert og at jeg hadde fått en liten rød flekk der, sier Zach Mody til ABC News.

Mody hadde et lite kutt på foten fra tidligere.

Kun 12 timer senere var smerten fra foten helt uutholdelig, og Mody la seg inn på sykehus. Før han nådde frem til operasjonsbordet hadde det dukket opp gigantiske blodblemmer på foten hans.

Les også: Rochelle (27) hadde kjøttetende larver inni hodet

Mody ble smittet av en farlig form for streptokokk-bakterie som førte til en kraftig infeksjon der bakteriene bokstavelig talt spiste opp huden hans i en forrykende fart.

Etter syv operasjoner så legene seg nødt til å amputere foten hans.

– Jeg hadde aldri trodd at dette ville skje med meg, ikke på en million år, sier Zach Mody til ABC News fra sykehussengen.

Helsemyndighetene i USA oppfordrer folk til å tenke seg om to ganger før de bader med åpne sår. Prøver fra Mexicogolfen ved Fort Myers inneholdt imidlertid ikke et høyt nivå av noen farlige bakterier.

Les også: - Vi risikerer import av livsfarlige sykdommer og parasitter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden