Militært transportfly styrtet i Spania

Minst fire personer omkom da et militært transportfly av typen Airbus A400M styrtet i Sevilla sør i Spania under en testflygning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lokale administrasjonslederen Antonio Sanz sier at et brent lik er funnet i vraket av flyet, og at dødstallet dermed har steget til fire personer.

Ifølge en talskvinne for regjeringen var det totalt seks personer om bord i flyet da det krasjet i et ubebygd område, 1,6 kilometer nord for San Pablo-lufthavnen i Sevilla lørdag.

I tillegg til de fire omkomne, er to andre alvorlig skadd, sier talskvinnen.

Krasjet i strømmast

Flyet krasjet i en strømmast da det forsøkte å nødlande, noe som forårsaket strømbrudd i et nærliggende nabolag, melder avisen El Mundo.

Verken Airbus eller den spanske regjeringen har ønsket å kommentere årsaken til hendelsen. Ifølge flyprodusenten var flyet på vei til Tyrkia da det styrtet.

Selskapet og den spanske regjeringen har sendt en gruppe eksperter til stedet for å undersøke styrten. Dersom hendelsen blir bekreftet som en ulykke, vil det være den første ulykken med et fly av denne typen, som er det nyeste flyet for massegods i Europa. Transportflyet var under testing og ennå ikke levert til spanske myndigheter.

Tysk fly parkert

I Tyskland opplyser forsvarsdepartementet at de har satt sitt eneste A400M-fly på bakken etter styrten. Tyskerne følger en beslutning tatt av Storbritannias luftforsvar.

– Stabssjefen (i luftforsvaret) har stanset alle operasjoner inntil videre, sa en talsmann for det tyske departementet.

Tyskland fikk levert sitt første og hittil eneste fly av typen like før nyttår. Landet har totalt bestilt 53 Airbus A400M-fly og vil motta to til fire av dem i år.

Airbus-ansatte

Statsminister Mariano Rajoy opplyste tidligere lørdag at alle de som var om bord sannsynligvis er Airbus-ansatte. Etter hendelsen avlyste han alle sine politiske planer for dagen.

– Vi uttrykker vår dypeste medfølelse, sa Rajoy i en uttalelse.

San Pablo lufthavn ble stengt for trafikk i en time etter styrten.

 En amatørvideo fra ulykkesstedet viser kraftig røyk etter at et militært transportfly styrtet utenfor Sevilla lørdag. En amatørvideo fra ulykkesstedet viser kraftig røyk etter at et militært transportfly styrtet utenfor Sevilla lørdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden