Flere omkomne inne i vraket av flyktningbåt

Det er mange omkomne inne i båtvraket etter forliset i Middelhavet i april, der rundt 800 personer antas å ha druknet, ifølge italienske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vraket av en 25 meter lang båt ble torsdag oppdaget rundt 157 kilometer nordøst for den libyske kysten. Den lå 375 meter under vannoverflaten. Fredag bekreftet Giovanni Salvi fra den italienske påtalemyndigheten at det er båten som sank 18. april, som er blitt funnet.

Se video øverst i artikkelen.

Den italienske marinen har tatt bilder av båten med fjernstyrt kamera. Kun 28 personer overlevde forliset, og 24 personer ble funnet druknet. Ifølge de overlevende var det mange hundre mennesker om bord, mange av dem sperret inne under dekk og ute av stand til å komme seg unna da båten kantret.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å hente likene av dem som døde i jakten på frihet, sa Italias statsminister Matteo Renzi fredag, skriver Wall Street Journal.

Italienske etterforskere ønsker å undersøke vraket for å finne ut om dørene var låst.

Blant de overlevende var også kapteinen på fiskebåten, en tunisisk statsborger som er pågrepet av italiensk politi, anklaget for medvirkning til massedrap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært