Høyre-byks på ny kommunemåling

Statsminister Erna Solberg og Høyre ville kommet til makten i flere av de største byene dersom det var valg i dag, viser en ny måling. Her fra partiets landsmøte i april. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.
Statsminister Erna Solberg og Høyre ville kommet til makten i flere av de største byene dersom det var valg i dag, viser en ny måling. Her fra partiets landsmøte i april. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Høyre kan gå mot tidenes beste kommunevalg, viser en ny TV 2-meningsmåling, som gir partiet en oppslutning på 30 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På kommunevalgmålingen som TNS Gallup har laget for kanalen, går Høyre fram 5,4 prosentpoeng fra april.

30 prosent av stemmene ville gitt ny kommunevalgrekord for Høyre, som aldri har gjort det bedre i et lokalvalg enn da de fikk en oppslutning på 29,2 prosent i 1979.

– Det er historisk bra tall, og dette kommer på toppen av at vi gjorde det nest beste kommunevalget vi noen gang har gjort i 2011, sier Høyre-leder Erna Solberg til TV 2.

Les også: Arbeiderpartiet kraftig ned etter landsmøtet

Tallene fra hver enkelt kommune viser at Høyre hadde sikret makten i flere av de største byene. I hovedstaden ville partiet fått 22 mandater, blitt største parti, og sikret fortsatt borgerlig flertall. Også i Bergen og Stavanger viser prognosen at de fire borgerlige partiene har flertall, mens det er rødgrønt flertall i Trondheim. I Tromsø og Bodø er Miljøpartiet De Grønne på vippen mellom blokkene.

Arbeiderpartiet går mest tilbake på målingen med 1,8 prosentpoeng til en oppslutning på 33 prosent. Fremskrittspartiet får 9,7 prosent (-0,3), Senterpartiet 7,3 (+0,1), Venstre 5,0 (+ 1,1), SV 4,7 (som sist), Kristelig Folkeparti 4,2 (- 0,7), De grønne 3,0 (som sist) og Rødt 1,3 (- 1,0).

Feilmarginen i målingen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært