Meny

Rapport: Trygt å spise oppdrettslaks

Over 2.300 prøver av oppdrettslaks fra perioden 1999 til 2011 ble analysert. Ingen inneholdt uønskede stoffer over grenseverdien, ifølge NIFES. Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøver av oppdrettslaks fra 1999 til 2011 viser at innholdet av de fleste giftige stoffene har gått ned, ifølge en ny undersøkelse.

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) har undersøkt innholdet av dioksin, dioksinlignende PCB, PCB6, tungmetall og pesticid i oppdrettslaks på oppdrag fra Mattilsynet.

Les også: Den norske oppdrettslaksen er blitt vegetarianer

Over 2.300 prøver fra perioden 1999 til 2011 ble analysert. Ingen inneholdt uønskede stoffer over grenseverdien, viser rapporten fra NIFES, som ble publisert fredag.

– Tallene viser at oppdrettslaksen er trygg mat, sier forsker Ole Jacob Nøstbakken.

NIFES forsker på sjømat og er knyttet til Nærings- og fiskeridepartementet.

Populært