Bondevik langer ut mot regjeringen

KrF-nestleder Dagrun Eriksen sammen med tidligere partileder og statsminister Kjell Magne Bondevik. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
KrF-nestleder Dagrun Eriksen sammen med tidligere partileder og statsminister Kjell Magne Bondevik. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

Tidligere KrF-leder Kjell Magne Bondevik mener regjeringen gjør en stor feil ved å gå inn for søndagsåpne butikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror regjeringen og Venstre undervurderer sprengkraften i denne saken, også i forhold til KrF, sa Bondevik i en hilsen til landsmøtet og fikk spontan og kraftig applaus tilbake.

Den tidligere statsministeren og partilederen uttalte at han mener en del Høyre-folk har en misforstått oppfatning av at søndagsåpne butikker er en naturlig videreføring av den liberaliseringen og oppmykning som ble gjort under Willoch-regjeringen på 1980-tallet, som Bondevik selv var en del av.

– Men dette er jo noe helt annet. Vi angrep da ikke helgene og hviledagene, uttalte Bondevik med tydelig indignasjon i stemmen.

Han kritiserte også Venstres forslag om en mellomløsning der kommunene selv kan bestemme.

– Det er en bastard som kommer til å skape konkurransevridning i næringslivet, føre til mer bilkjøring og kan føre til en dominoeffekt mellom kommunene.

Bondevik sier han støtter uttalelsene til KrFs gruppeleder i Sør-Trøndelag, Gjermund Lykke, om at hvordan de ulike partiene fremover vil stille seg til søndagsåpne butikker lokalt, vil bli en test på hvilke partier KrF i fremtiden bør samarbeide med.

– Det kan godt flere KrF-ere si, fastslo den tidligere partilederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært