Eirik Jensen stiller i nye avhør

Den korrupsjons- og narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen stiller til nye avhør med Spesialenheten for politisaker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Den korrupsjons- og narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen stiller til nye avhør med Spesialenheten for politisaker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Den korrupsjons- og narkosiktede politimannen Eirik Jensen (57) er villig til å stille i nye avhør med Spesialenheten for politisaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jensen har nektet å la seg avhøre siden oktober i fjor, men har nå endret mening.

– Vi mener at avhør er klokt til tross for motforestillingene, slik at denne saken forhåpentligvis kan henlegges uten noen hovedforhandling. Mer ønsker vi ikke å kommentere nå, sier forsvarer John Christian Elden til VG.

Har avtalt avhør

Sist gang Jensen ble avhørt, var da han satt varetektsfengslet i tre måneder sist vår. Da var han siktet for grov korrupsjon, men i fjor høst utvidet Spesialenheten siktelsen mot 57-åringen til også å gjelde medvirkning til grov narkoforbrytelse.

– Vi har avtalt nye avhør med Jensen uten at vi kan si noe om når det vil bli, sier etterforskningsleder Liv Øyen til NTB.

Les også: Spesialenheten ber om nye Jensen-avhør

Det er ikke kjent hva som blir tema for avhørene, men Spesialenheten har tidligere villet avhøre den tidligere politilederen om SMS-kommunikasjon og elektroniske spor.

Fire nye uker for Cappelen

Siktelsen mot Jensen bygger på forklaringer fra den narkosiktede Bærums-mannen Gjermund Cappelen.

Fredag ettermiddag ble Cappelen, som har sittet fengslet i ett år og fem måneder, varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Før fengslingsmøtet bekreftet han overfor TV 2 at han har lest boka til Eirik Jensen, der politimannen omtaler forholdet mellom de to. Men han ønsket ikke å kommentere den.

– Jeg vil ikke nedlate meg til det nivået, uttalte han.

I politiavhør har Cappelen, som er siktet for innførsel av i alt 1,2 tonn hasj, hevdet at Jensen bidro til smuglingen, som skal ha pågått helt siden tidlig på 1990-tallet.

Utsatt innstilling

Tidligere har Spesialenheten opplyst at de ville ha hovedtyngden av etterforskningen av Jensen gjennomført innen slutten av april. Planen var deretter å avgi en innstilling i saken.

Men på grunn av de nye avhørene blir dette forsinket. Spesialenheten avventer også den pågående etterforskningen av Cappelen i Asker og Bærum politidistrikt.

Det er Riksadvokaten som til slutt skal avgjøre om det skal tas ut tiltale mot den korrupsjons- og narkotikasiktede tidligere polititoppen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært