KrF får flertall til handlingsplan mot jødehat

Fungerende parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, er glad for at partiet endelig har fått flertall for en handlingsplan mot antisemittisme. Her under KrFs landsmøte i Trondheim i helgen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
Fungerende parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, er glad for at partiet endelig har fått flertall for en handlingsplan mot antisemittisme. Her under KrFs landsmøte i Trondheim i helgen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

Kristelig Folkeparti (KrF) har sikret flertall for å lage en egen handlingsplan mot antisemittisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har nå fått bekreftet fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) at regjeringspartiene støtter vårt forslag, kunne fungerende parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, fortelle til partiets landsmøtet i Trondheim fredag.

KrF har gjentatte ganger fremmet forslag i Stortinget om en slik handlingsplan, uten å oppnå flertall.

Syversen sier til NTB at han denne gangen har stor tro på å få tilslutning fra et enstemmig Stortinget.

– Tidligere var holdningen at dette var et marginalt problem, men nå ser vi en ny forståelse, sier Syversen.

Han viser til at flere undersøkelser har avdekket at en urovekkende stor andel nordmenn har utpregede fordommer mot jøder. En rekke angrep mot jøder i Europa den siste tiden, har også ført til en ny forståelse for utfordringen.

KrF har foreslått at opplæring om holocaust skal gjøres obligatorisk i skolen og at skolene årlig skal markerer holocaust.

KrF ønsker også en sterkere vektlegging av kunnskap om holocaust og antisemittisme i lærerutdanningen, samt bedre sikring av jødiske institusjoner i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært