Meny

Oslo-politiet får nesten 40 millioner ekstra i revidert

Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold får nesten 40 millioner kroner ekstra å rutte med i år på grunn av beredskapssituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet får 38,8 millioner kroner ekstra for å betale for ekstra vakthold på grunn av et skjerpet trusselbilde. Bevilgningen kommer i revidert nasjonalbudsjett som legges fram tirsdag, skriver VG.

Med Stortingets velsignelse vil Oslos politimester kunne ta pengene i bruk fra 1. juli.

– Dette er fantastiske nyheter og en stor dag for Oslo-politiet og hovedstadens innbyggere, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt til VG.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) begrunner bevilgningen med den kraftige økningen i politivakthold siden trusselnivået ble hevet i fjor høst.

– Den økte beredskapen skal ikke gå ut over andre viktige politioppgaver. Oslo står også med alle sine institusjoner i en helt spesiell stilling i forhold til landet for øvrig. Det økte vaktholdet har krevd ekstra mye politikraft, sier Anundsen.

Politimester Sjøvold beskriver beredskapssituasjonen som veldig krevende i Oslo.

– Dette betyr at vi kan fortsette driften uten å kutte ned på enkelte områder – og det er svært bra. Det har vært belastende at vi har måtte bruke så mye ressurser på vakthold og overtid for å sikre bygninger som Stortinget, ambassader, departementer og en rekke andre institusjoner og arrangementer, sier han.

Populært