Polakker siktet for bedrageri

Seks polske statsborgere i 30-årene er varetektsfengslet i Oslo tingrett, siktet for bedrageri. De skal ha utgitt seg for å være stumme og lurt penger fra eldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks personene, fem menn og en kvinne, skal ha latt som de verken kunne snakke eller høre og kommuniserte med falske ID-kort med opplysninger på norsk, ispedd både svensk og engelsk, skriver VG.

Mandag kveld fikk politiet melding fra Akerselva sykehjem i Oslo om at en mann i 30-årene hadde tatt seg inn på rommene til flere av de eldre i åttende etasje. Han skal blant annet ha rotet rundt i skap og nattbordsskuffer, melder NRK, som først omtalte saken.

På bakgrunn av beskrivelser av mannen ble han kort tid etter stoppet i en bil i nærheten. I bilen ble det funnet en større pengesum, nærmere bestemt 30.000 kroner. Han var sammen med fem andre, som også ble pågrepet. De utga seg for å være døve og stumme.

– Det er fortsatt et par av dem som hevder at de er døvstumme, men de er nok ikke det, sier politiadvokat Mona Brandmo i Oslo politidistrikt.

Alle seks, som er i 30-årene, ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Fem ble fengslet i to uker, og den siste ble fengslet i fire uker, slik påtalemyndigheten ba om.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært