Lahlum tror usikkerhet kan gagne De konservative

Hans Olav Lahlum deltar på to valgvaker i Oslo torsdag og natt til fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Hans Olav Lahlum deltar på to valgvaker i Oslo torsdag og natt til fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Historiker Hans Olav Lahlum tror usikre velgere på høyresiden kan ombestemme seg i valgavlukkene og stemme De konservative i stedet for UKIP og Liberaldemokratene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De konservative har ikke fått det oppsvinget de hadde håpet på. Det de kan håpe på nå, er at folk som har vært i tvil, lander på det trygge, og at folk som på meningsmålingene har sagt UKIP eller Liberaldemokratene, ombestemmer seg, sier Lahlum til NTB torsdag kveld.

De siste meningsmålingene viser tilnærmet dødt løp mellom De konservative og Labour. Lahlum tror ikke Labour kan vente seg samme effekt som De konservative.

– De skotske nasjonalistene vil jo folk stemme på, for de er det vits å stemme på. De vil få mandater i Skottland. Det Labour kan håpe på, er at noen går til dem fra De grønne, sier han.

Les også: Britene stålsetter seg for nervepirrende valgnatt

Torsdag kveld var Lahlum på vei fra én valgvake i Oslo til en annen. Han opplever at det er stor interesse for det britiske valget.

– Det er artig at det er to store valgvaker for et britisk valg i Oslo. Det har nok noe med spenningen å gjøre, og det ser man også i Storbritannia, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært