Thorvald Stoltenberg får pris for rusarbeid

PRIS: Thorvald Stoltenberg får pris for sitt engasjement for rusavhengige. Her smiler han etter avstemningen om heroinbehandling av rusavhengige under Arbeiderpartiets landsmøte i Folkets Hus. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PRIS: Thorvald Stoltenberg får pris for sitt engasjement for rusavhengige. Her smiler han etter avstemningen om heroinbehandling av rusavhengige under Arbeiderpartiets landsmøte i Folkets Hus. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Thorvald Stoltenberg tildeles pris for sitt engasjement for rusavhengige. Det er tredje gang Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid deles ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Årets prisvinner har lang politisk fartstid, men ikke spesielt innenfor helse- og sosialpolitikk. Prisvinneren er pårørende og har i bok og i offentlig opptredener beskrevet hva det vil si å være pårørende. Prisvinneren er en mann som sier ting sånn som det er, han er alltid åpen, ærlig og nær i sine uttalelser. Prisvinneren vet at folk er folk», heter det i begrunnelsen fra Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon.

Stoltenberg har ledet det regjeringsnedsatte Stoltenbergutvalget, som i 2010 leverte en rapport som fremmet 22 forslag for å forbedre ruspolitikken. Han har også arbeidet for å endre og øke fokuset på ruspolitikk gjennom mange år.

Det er tredje gang Fagrådet deler ut prisen for godt ruspolitisk arbeid. Stoltenberg får overrakt prisen fredag i forbindelse med Fagrådets nasjonale ruspolitiske seminar.

Bakgrunnen for prisen er å øke oppmerksomheten om ruspolitikk og personer som har satt ruspolitikk på dagsordenen i det offentlige ordskiftet.

Tidligere prisvinnere er tidligere stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) og statsminister Erna Solberg (H).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært