Framgang for Frp i ny måling

Fremskrittspartiet går fram 2,4 prosentpoeng til 13,3 prosent på Aftenpostens partibarometer for mai. Foto: NTB scanpix.
Fremskrittspartiet går fram 2,4 prosentpoeng til 13,3 prosent på Aftenpostens partibarometer for mai. Foto: NTB scanpix.

Fremskrittspartiet går fram 2,4 prosentpoeng til 13,3 prosent på Aftenpostens partibarometer for mai. Men langt færre svarer Frp når Respons spør hvilket parti de vil stemme på til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

9,9 prosent av de spurte oppgir at de vil stemme Frp ved kommunevalget.

Situasjonen er den samme for Arbeiderpartiet, viser Aftenpostens tall. I stortingsmålingen for mai får Ap 36,8 prosent, mot 33,7 prosent i kommunemålingen. For Høyre er bildet motsatt: Partiet får 24,2 prosent i stortingsmålingen mot 28,3 prosent i kommunemålingen.

– Det er vanskelig å gi noe presist svar på hvorfor det er slik. En del av forklaringen kan være at Ap oppfattes som et tydelig regjeringsalternativ i Norge, men at bildet i kommunene er mer mangfoldig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisen.

Les også: Ap-smell i ny meningsmåling

Statsminister Erna Solberg (H) påpeker at dersom denne kommunevalgmålingen slår til, så er den høyere enn deres nest beste resultat noen gang. At partiet ligger høyere på kommunevalgmålingen enn stortingsmålingen, bekymrer henne ikke.

– Det har vært hovedregelen for Høyre siden 1991. Dette er en honnør til alle de mange Høyre-ordførerne og Høyre-byrådslederne for den jobben de gjør, sier hun.

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen forklarer framgangen slik:

– Først og fremst tror jeg dette skyldes at vi har fått satt søkelys på gode saker som vi leverer på, og at vi har lagt bak oss et godt landsmøte, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært