Gjødselslange full av møkk eksploderte

DRITT OVERALT: Traktor, vegger og bil ble dynket i møkk da en gjødselslange eksploderte på en gård i Vesterålen i Nordland. Foto: Privat
DRITT OVERALT: Traktor, vegger og bil ble dynket i møkk da en gjødselslange eksploderte på en gård i Vesterålen i Nordland. Foto: Privat

– Det var ikke en god dag i går, sier den uheldige gårdbrukeren Fred Tore Fagereng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårdbruker Fred Tore Fagereng fra Bø i Vesterålen holdt på å spre møkk til gjødsling over jordet med broren sin, Ørjan, da alt gikk galt.

– Vi hadde slitt litt med pumpa og plagdes med å få ordentlig trykk i den. Så jeg ba broder’n gi ekstra gass så vi fikk opp trykket igjen, og da eksploderte slangen, forteller Fagereng til ABC Nyheter.

På tidspunktet da uhellet inntraff, satt Fred Tore i en traktor på jordet for å spre gjødsel. Ørjan satt i en annen traktor ved gårdstunet som pumpet møkk gjennom en slange til den andre traktoren på jordet. Da slangen eksploderte, var det broren det gikk utover.

Les også: Slik ser det ut når du krasjer med bilen full av maling

«Det blei mørkt»

For da Fred Tore ba Ørjan gi mer trykk til pumpa, fikk han en underlig beskjed.

– Da fikk jeg høre over walkie talkien «Det blei mørkt.»

Som bildet viser, ble traktoren Ørjan satt i fullstendig dynket i møkk.

– Heldigvis var det ingen personer som ble nedsprøyta. Men bilen, veggen og traktoren fikk kjørt seg. Bilen har nok ikke så godt av det, men traktoren skal tåle det, sier Fred Tore.

Les også: Årets ærligste bilselger? Helene selger en drittbil

– Må tenke over hvorfor man holder på med dette

De to brødrene tok vannslangen og spylte ned veggene, bilen og traktoren så møkka ikke fikk tid til å sette seg. Etterpå hadde brødrene fått nok av gårdsjobbing for en dag.

– Vi gikk rett inn, så la jeg ut bildet på Facebook og så gikk jeg til sengs. Det var ikke en god dag i går, forteller Fred Tore Fagereng til ABC Nyheter.

Til bildet han la ut på Facebook, skrev Fred Tore følgende tekst:

«Av å tell, så må mainn gå laaaangt inn i sjela å leit ætte kaffør mainn hold på me d her... D e jo godt at mainn har ho #Listhaug som backa mæ opp me pågangsmot. Æ går i dusjn.»

Les også: Staten betaler for bjørnebæsj-bingo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært