– Texas-angriper var oppmuntret av IS-tilhenger

Politietterforskere utenfor en leilighet som knyttes til Texas-angriperen Elton Simpson. Foto: Nancy Wiechec / Reuters / NTB scanpix
Politietterforskere utenfor en leilighet som knyttes til Texas-angriperen Elton Simpson. Foto: Nancy Wiechec / Reuters / NTB scanpix

En av de væpnede mennene som søndag angrep en karikaturutstilling i Texas, var flere ganger i kontakt med en amerikansk støttespiller av ekstremistgruppa IS, hevder terroreksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohamed Abdullahi Hassan, en amerikaner som skal ha sluttet seg til IS og muligens kjemper i Somalia, snakket gjentatte ganger med Elton Simpson via Twitter før Simpson bestemte seg for å utføre angrepet mot utstillingen i Garland.

Simpson og hans romkamerat, Nadir Soofie, ble drept i en skuddveksling med politiet.

Les også: Texas-angriperne er identifisert

Amerikanske myndigheter har uttalt at de gransker påstanden om at IS sto bak angrepet, men ifølge kilder nær etterforskningen er det tvilsomt at opprørsgruppa var direkte involvert.

Hassan skal ha brukt navnet Mujahid Miski da han diskuterte jihadist-angrep med Simpson. Samtalene inkluderte offentlige og private Twitter-meldinger, ifølge SITE, som overvåker ekstreme grupper på nettet.

Les også: IS hevder å stå bak Texas-angrepet

– Miski var på nettet og snakket om Charlie Hebdo og hvordan mennesker i USA burde gjøre lignende ting, sier terroreksperten David Ibsen til AFP.

– Etter Simpsons siste twittermelding og at nyheten om angrepet (i Texas) ble kjent, hyllet Miski ham både som martyr og venn, sier SITE-direktør Rita Katz i en analyse.

I januar ble 12 mennesker drept da islamister gikk til angrep i redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, som hadde publisert karikaturer av profeten Muhammed.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært