Australias Sex Party avregistrert

Sex Party, et lite australsk parti kjent for sitt slibrige navn og sine kreative valgkamppåfunn, har mistet sin status som offisielt parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer etter at den australske valgkommisjonen (AEC) har gått gjennom partiets medlemskap og konkludert med at det ikke har nok medlemmer.

Grunnlegger Robbie Swan sier i en uttalelse at partiet vil anke avgjørelsen med alle midler. Han bestrider AECs opplysninger om at partiet har falt under grensen på 500 medlemmer.

– Sex Party består først og fremst av unge mennesker som ofte bytter adresse, ikke har hustelefon og er mer flyktige enn de tradisjonelle partimedlemmene, sier Swan.

Sex Party ble registrert i 2009 og ble raskt en fargeklatt i den australske politikken. Blant slagordene det brukte for å sikre velgere var «Australias Sex Party – hvor du kommer først» og «Vi er seriøse rundt sex».

Dersom AECs kjennelse blir opprettholdt, vil partiet fortsatt kunne oppnevne kandidater, men det vil ikke kunne sette partinavnet på stemmesedlene eller motta statlige midler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært