Knapp ledelse for De konservative på ny måling

Statsminister David Cameron og De konservative har en knapp ledelse på den siste meningsmålingen Ipsos MORI offentliggjorde på valgdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36 prosent av de spurte sier at de vil stemme på De konservative, mens 35 prosent sier at de vil stemme Labour.

Til tross for at de to største partiene ligger nesten likt, er det ulikt syn på hvem av kandidatene som egner seg best som statsminister, viser målingen. 42 prosent mener at David Cameron er den mest kapable, mens 27 prosent holder en knapp på Labour-leder Ed Miliband.

Det EU- og innvandringsskeptiske partiet UKIP får støtte fra 11 prosent av de spurte, mens Liberaldemokratene har 10 prosent av de spurte i ryggen. De grønne får 5 prosent, det samme som de øvrige partiene til sammen.

Tre av fire (78 prosent) som ble spurt av Ipsos MORI to dager før valget, sa at de var helt sikre på hvilket parti de ville stemme på.

Les også: Konservativ ledelse før valget i Storbritannia

Hver tiende sa at de ville stemme taktisk, det vil si stemme på et parti for å holde et annet fra makten siden partiet de egentlig støtter ikke har sjanser til å vinne i deres eget distrikt.

Målingen viser også at britiske velgere ser på årets parlamentsvalg som svært viktig. 86 prosent sier at det er svært viktig for dem hvem som vinner, og det er den høyeste andelen siden valget i 1992.

Les også: Eksperter har tro på regjeringsskifte i Storbritannia

82 prosent sier at de helt sikkert vil avgi stemme på valgdagen, noe som får Ipsos MORI til å spå den reelle valgdeltakelsen til mellom 72 og 74 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært