Meny

Storaksjon mot arbeidskriminalitet i byggebransjen

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 personer fra en rekke etater slo til mot en rekke byggeplasser i Rogaland i en aksjon for å avdekke ulovlig virksomhet.

Totalt ble 702 selskaper på 152 byggeplasser kontrollert da politiet, Nav, Arbeidstilsynet, kemnere og Skatteetaten slo til.

– Dette er Norges største kontroll mot arbeidsmarkedskriminalitet. Når etatene går sammen, gir det oss større kraft og bredde, sier tilsynsleder Gro Ellingsen i Arbeidstilsynet. Hun er talsperson for det tverretatlige samarbeidet mot arbeidsmarkedskriminalitet.

Av nesten de nesten 2.000 personene som ble kontrollert, manglet 324 byggekort. Ti personer ble bortvist med hjemmel i politiloven, og to utlendinger kan bli utvist for å ha jobbet i Norge uten å registrere seg. Fem byggeplasser ble stengt på grunn av dårlig sikkerhet.

– Gjennom denne og fortsatte kontroller ønsker vi å komme de useriøse firmaene som driver ulovlig til livs. Sammen kan vi forhindre at mennesker blir utnyttet i arbeidslivet og at store verdier blir unndratt fra fellesskapet, sier Ketil Remman i Rogaland politidistrikt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært