Storaksjon mot arbeidskriminalitet i byggebransjen

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Over 100 personer fra en rekke etater slo til mot en rekke byggeplasser i Rogaland i en aksjon for å avdekke ulovlig virksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt ble 702 selskaper på 152 byggeplasser kontrollert da politiet, Nav, Arbeidstilsynet, kemnere og Skatteetaten slo til.

– Dette er Norges største kontroll mot arbeidsmarkedskriminalitet. Når etatene går sammen, gir det oss større kraft og bredde, sier tilsynsleder Gro Ellingsen i Arbeidstilsynet. Hun er talsperson for det tverretatlige samarbeidet mot arbeidsmarkedskriminalitet.

Av nesten de nesten 2.000 personene som ble kontrollert, manglet 324 byggekort. Ti personer ble bortvist med hjemmel i politiloven, og to utlendinger kan bli utvist for å ha jobbet i Norge uten å registrere seg. Fem byggeplasser ble stengt på grunn av dårlig sikkerhet.

– Gjennom denne og fortsatte kontroller ønsker vi å komme de useriøse firmaene som driver ulovlig til livs. Sammen kan vi forhindre at mennesker blir utnyttet i arbeidslivet og at store verdier blir unndratt fra fellesskapet, sier Ketil Remman i Rogaland politidistrikt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden