Mette-Marit åpnet kunstpaviljong i Venezia

Kronprinsesse Mette-Marit åpnet onsdag ettermiddag den nordiske paviljongen under kunstutstillingen Venezia-biennalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang har Norge i år den nordiske paviljongen for seg selv i Venezia. Office of Contemporary Art Norway (OCA) har valgt ut den norsk-amerikanske kunstneren Camille Norment til å representere Norge. Norment har bodd i Norge i over ti år og har utviklet prosjektet «Rapture» for den nordiske paviljongen.

Før den offisielle åpningen fikk kronprinsessen en privat omvisning i paviljongen. Der omgis publikum av lydinstallasjoner Norment har komponert for glassharmonika, et legendarisk og myteomspunnet instrument fra 1800-tallet.

«Rapture» tar også opp vannet, glasset og lyset i Venezia. Norment vil fremføre en ny komposisjon på glassharmonikaen i løpet av biennalens åpningsdager

Biennalen har et offisielt program i tillegg til de nasjonale paviljongene. I tillegg er det et bredt sideprogram, der blant andre norske Anne Senstad stiller ut video- og lydinstallasjonen The Vanity of Vanities.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært