Norske seilere i havsnød reddet

De fire nordmennene som onsdag havnet i havsnød utenfor Azorene er reddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi fikk beskjed ved 23-tiden fra portugisisk redningstjeneste at mannskapet var hentet om bord i helikopter og på vei til land, sier redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB natt til torsdag.

Det er store avstander, ifølge redningslederen, og han venter natt til torsdag fortsatt på bekreftelse på at de er kommet i land. Seilbåten lå 350 nautiske mil fra land da den kullseilte onsdag, og redningshelikopteret måtte tanke på veien til havaristen

– Det er fire nordmenn om bord. De ringte en bekjent i Norge og varslet at de har kullseilt. I den forbindelse er også en nødpeilesender utløst, fortalte redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB onsdag ettermiddag.

Båten er en 44 fot stor seilbåt hjemmehørende i Arendal. Den kom på rett kjøl etter kullseilingen, men fikk problemer med framdriften.

Azorene er en del av Portugal, og det er den portugisiske redningstjenesten som håndterer aksjonen. Det ble også sendt et overvåkingsfly til området, som ligger rundt 800 kilometer sørvest for Azorene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært