Fire pågrepet for høyreekstremisme i Tyskland

Tysk politi har pågrepet fire personer som er mistenkt for å ha dannet en høyreorientert gruppe som skulle angripe moskeer og asylsentre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en større politiaksjon er det blant annet beslaglagt kraftige eksplosiver, ifølge politiet.

De fire, tre menn og en kvinne, er mistenkt for å ha dannet en høyreorientert gruppe ved navn «Oldschool Society» (OSS). Målet deres var å gjennomføre angrep mot muslimer, moskeer og asylsentre, het det i en uttalelse fra den føderale påtalemyndigheten onsdag.

Ung kvinne

De fire er alle tyske statsborgere i alderen 22 til 56 år. Gruppens leder antas å være en 56 år gammel mann, mens den yngste er en 22 år gammel kvinne. De to andre mennene er henholdsvis 39 og 47 år gamle.

– Hvorvidt de mistenkte hadde bestemt seg for hva de ville angripe og når det skulle skje, vil være gjenstand for den videre etterforskningen, ifølge påtalemyndigheten.

Asylsenter påtent

Den siste tiden har Tyskland opplevd flere brannstiftelser ved asylsentre. Natt til onsdag ble ferdighus som skulle brukes som boliger for 16 asylsøkere, påtent i den lille byen Limburgerhof.

Politiet vil ennå ikke fastslå at bakgrunnen for angrepet var rasistisk.

– Andre motiver vil også bli etterforsket, sier politiet i delstaten Rheinland-Pfalz.

Ifølge øyenvitner forsvant gjerningspersonene i en svart bil.

Den tyske innenriksministeren skal tidligere i uka ha informert parlamentarikere om at det muligens vil komme så mange som 400.000 asylsøkere til Tyskland i år, dobbelt så mange som i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært