USA utlover kjempedusører i jakten på IS-ledere

USA utlover dusører for å få fatt i fire sentrale personer i ekstremistgruppa IS.
Foto: Reuters / NTB scanpix
USA utlover dusører for å få fatt i fire sentrale personer i ekstremistgruppa IS. Foto: Reuters / NTB scanpix

USA tilbyr opptil 20 millioner dollar i belønning for informasjon som kan bidra i jakten på fire toppledere i ekstremistgruppa Den islamske staten (IS).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Summen tilsvarer drøyt 150 millioner kroner og fordeler seg slik på fire navngitte IS-ledere, ifølge USAs utenriksdepartement:

* Departementet tilbyr opptil 53 millioner kroner for informasjon om Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, som ifølge USA er en høytstående IS-topp som har fungert som stedfortreder for al-Qaidas tidligere leder i Irak.

* For informasjon om IS-talsmannen Abu Mohammed al-Adnani og en kommandant kjent under navnet Abu Omar al-Shishani, utloves det dusør på inntil 38 millioner kroner for hver.

* Opptil 23 millioner kroner er belønningen for informasjon om Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-Awni al-Harzi, som skal ha samlet inn penger for IS, overvåket gruppen langs den tyrkisk-syriske grensen og vært sjef for selvmordbombere.

De fire nye navnene er lagt til i listen over IS-krigere som USA gjerne vil få fått i. Lederen av den beryktede opprørsgruppa, Abu Bakr al-Baghdadi, har allerede en amerikansk dusør på inntil 75 millioner kroner hengende over seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært