Åpent om dom etter parteringsdrap

Drapstiltalte Kim Andreas Kristiansen i samtale med sin advokat Odd Ivar Grøn etter rettssaken mot ham ble avsluttet 16. april. Onsdag faller dom i saken. Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel.
Foto: Peter Tálos / NTB scanpix
Drapstiltalte Kim Andreas Kristiansen i samtale med sin advokat Odd Ivar Grøn etter rettssaken mot ham ble avsluttet 16. april. Onsdag faller dom i saken. Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel. Foto: Peter Tálos / NTB scanpix

Onsdag blir det klart om en barndom preget av grov omsorgssvikt skal ha betydning når en ung mann dreper og parterer sin egen stefar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kim Andreas Kristiansen (24) innrømmet alle forholdene i tiltalen om drap, partering og trusler under rettssaken etter drapet på stefaren Bjarte Hansen. Onsdag skal Sør-Gudbrandsdal tingrett avsi dom i den svært spesielle saken.

Aktor Iris Storås mente det ikke kunne gis noen spesiell vekt at den 58 år gamle pleietrengende mannen hadde vært en alkoholisert person som i mange år hadde terrorisert sine nærmeste omgivelser. Selv om søsknene og moren til den tiltalte støttet 24-åringens forklaring i retten, mener påtalemyndigheten ikke denne bakgrunnen skal ha formildende kraft.

Les også: Drapstiltalt takket retten og ba om «riktig» straf

18 år

Bortsett fra at Kim Andreas Kristiansen tilsto alt da han meldte seg for politiet etter å ha vært ti dager på rømmen etter drapet mente Storås det ikke er grunnlag for en mildere straff.

– Handlingen bærer, slik jeg ser det, preg av en total mangel på respekt for menneskeliv. Denne manglende respekten taler for en meget lang straff, slik jeg ser det, sa Storås i sin prosedyre før hun la ned påstand om 18 års fengsel.

Les også: Ville «ødelegge» den døde stefaren

– Angrer

Kim Andreas Kristiansen avsluttet rettssaken mot seg med å uttale at han håpet på en riktig straff for å ha drept og partert stefaren Bjarte Hansen. Onsdag får han vite hva Sør-Gudbrandsdal mener er riktig straff for drapet som skjedde 14. august i fjor i Øyer i Oppland.

– Jeg angrer dypt på det som er skjedd, og håper at konflikten i våre familier vil ta slutt. Jeg vet at familien er sterk, og at den vil reise seg igjen, sa 24-åringen da han fikk det siste ordet før saken ble tatt opp til doms 16. april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært