Smugler papegøyer i tomflasker

Titusener av truede papegøyer blir solgt ulovlig hvert år. Smuglere stenger fuglene inne i tomflasker for å snike dem gjennom tollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Indonesia arresterte mandag en mann etter at de fant 24 papegøyer stappet i tomflasker på et passasjerskip.

Se video øverst i artikkelen.

– Vi fant først mannen som hadde to papegøyer på seg, én kakadue og én grønn papegøye. Deretter lette vi gjennom skipet og fant to bæreposer med kakaduer på tredje dekk, sier Aldy Sulaiman i det indonesiske havnepolitiet til Reuters.

Skummel smugler-trend

De 24 fuglene er bare et fåtall av de titusener som blir smuglet ut av Indonesia og solgt ulovlig internasjonalt hvert år.

Kakaduene ble oppført som en truet fugleart av Verdens naturvernunion i 2007 og smuglere selger fuglene for så mye som 7500 norske kroner per stykk, ifølge politiet.

Kakadue-populasjonen er kritisk lav på grunn av avskoging og krypskyttere, og en ny studie viser at det kan være mindre enn 7000 individer igjen i verden.

Stenges inne i tomflasker

Ifølge Daily Mail dør rundt 40 prosent av fuglene under den ulovlige prossesen der de stenges inne i tomme vannflasker for å smugles gjennom tollen.

Så for hver 1000. papegøye som blir fanget i naturen dør 400 av den grusomme behandlingen de får.

De 24 fuglene som ble funnet på et passasjerskip i Indonesia denne uken ble umiddelbart sluppet ut av flaskene og undersøkt av veterinærer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært