Tiltalt for å ha kjørt på biskop og stjålet ambulanse

Kong Harald var tilstede da Stein Reinertsen ble vigslet til Agder og Telemarks nye biskop i Kristiansand domkirke i januar 2013. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kong Harald var tilstede da Stein Reinertsen ble vigslet til Agder og Telemarks nye biskop i Kristiansand domkirke i januar 2013. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

En 41 år gammel mann er tiltalt for å ha kjørt på biskopen i Agder og Telemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 41 år gammel mann er tiltalt for å ha kjørt på biskop Stein Reinertsen og for deretter å ha stjålet en ambulanse.

Det skriver nrk.no.

41-åringen skal ha kjørt inn i en personbil bakfra 21. november i fjor ved Vollevannet i Kristiansand. Fører og passasjer i den andre bilen fikk lettere skader. Biskop Reinertsen var i den andre bilen.

– Jeg lå i 80 kilometer i timen og vi hadde nettopp passert Varoddbrua. Jeg kom fra bispevisitas i Kragerø. Ved Vollevannet ved innkjørselen til Ålefjær kjenner jeg at bilen får et voldsomt støt bakfra. Så forsøker jeg å styre bilen inn mot midtrabatten. Deretter mistet jeg bevisstheten en liten stund, sa han til Lister24 like etter ulykken skjedde.

Biskopen sa i intervjuet at han takket Gud for at det ikke gikk verre.

Det ble sendt ut ambulanse for å hente 41-åringen og ta ham til sykehuset i Kristiansand. Han skal ha slått eller dratt ambulansesjåføren ut av bilen slik at sjåføren falt i bakken, heter det i tiltalen.

Etter å ha stjålet ambulansen skal han ha kjørt den til andre siden av byen og forlatt den, ifølge nrk.no.

Tiltalte kjørte med promille da han kolliderte med biskopen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært