Bøtelegger barnehage etter at fireåring døde

En fire år gammel gutt døde i juni i fjor etter en ulykke i Blindheim barnehage i Ålesund.
En fire år gammel gutt døde i juni i fjor etter en ulykke i Blindheim barnehage i Ålesund.

Blindheim barnehage i Ålesund er ilagt en foretaksstraff på 50.000 kroner etter at en fire år gammel gutt ble kvalt av en snor fra en ryggsekk. Dødsulykken skjedde i juni i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim mener sikkerheten i barnehagen ikke var god nok, skriver Sunnmørsposten.

– Statsadvokaten mener at barnehagen ikke har hatt tilstrekkelig rutiner på plass for å opprettholde sikkerheten til barna i barnehagen, sier foreldrenes bistandsadvokat, Anne Hovde.

Foreldrene til fire år gamle Adrian Gjærde har tidligere sagt at de mener dødsfallet ikke var en ulykke, men at barnehagen sviktet i sitt tilsyn. De mener sønnen hadde vært uten tilsyn i en halvtime da han ble funnet livløs i en garderobe.

Les også: Barnehagebarn fikk snor rundt halsen

– For foreldrene har det vært viktigst å plassere ansvaret og at det blir fastslått at barnehagen har opptrådt uaktsomt, forklarer Hovde. Hun sier beløpet ikke har vært viktig for paret. Bistandsadvokaten sier verken hun eller statsadvokaten kjenner til at det tidligere er fastslått uaktsomhet fra en barnehages side i forbindelse med et dødsfall.

– Det kan få betydning for hvordan barnehager legger opp driften i fremtiden, mener Hovde.

Saken mot barnehagestyreren er henlagt, men bistandsadvokaten sier foreldrene vil bruke tiden fremover til å vurdere på de skal klage på henleggelsen.

Sunnmørsposten har ikke lyktes i få kontakt med styreren i barnehagen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært