Kraftig vind i vest – folk bes sikre løs gjenstander

Skikkelig ruskevær på Nes på Karmøy tidligere i år. Hordaland og Rogaland får sterk vind tirsdag. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.
Skikkelig ruskevær på Nes på Karmøy tidligere i år. Hordaland og Rogaland får sterk vind tirsdag. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.

Det ventes tirsdag kveld sterke vindkast i Rogaland og Hordaland. I Stavanger fikk torghandlerne beskjed om å pakke sammen da telt begynte å blåse bort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for de to sørligste vestlandsfylkene. I indre strøk kan vindkastene komme opp i 25-30 sekundmeter.

Det ventes også storm i fjellet i Sør-Norge og lokalt mye nedbør på Sørlandet. Nedbørsmengdene i sør kan komme opp i 30-40 millimeter i løpet av tolv timer, varsler meteorologene.

Les også: I dag rammes Norge av sommerstorm

Rogaland politidistrikt ryddet torget på grunn av den sterke vinden.

– På grunn av sterk vind har torghandlerne fått beskjed om å pakke sammen boder og telt, skriver operasjonssentralen på Twitter.

I fjellet blir fra Hovden til Finse ventes kraftig vind, melder Yr.

– Det blir skikkelig «holde seg inne»-vær. Kombinasjonen av vind og snø gjør det ikke godt å ferdes ute, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen.

Lavtrykket som sørger for det våte, vindfulle været, er kraftig til å være på denne årstiden, forteller meteorologen, og dette betegnes som den første «sommerstormen».

Ifølge Stavanger Aftenblad har Rogaland brann og redning gått ut med en oppfordring til folk om å passe på løse gjenstander, samt blant annet sikre båter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært