Barnedrapsmann fikk permisjon for å spise lunsj og shoppe

Politiets bilder av den 49-årige lastebilsjåføren Anders Eklund, her i en politivideo fra 1995, som i 2008 ble dømt for drapene på Engla Höglund og Pernilla Hellgren.
Foto: Polisen / HO / SCANPIX SWEDEN / ntb scanpix
Politiets bilder av den 49-årige lastebilsjåføren Anders Eklund, her i en politivideo fra 1995, som i 2008 ble dømt for drapene på Engla Höglund og Pernilla Hellgren. Foto: Polisen / HO / SCANPIX SWEDEN / ntb scanpix

Anders Eklund drepte Engla (10) i 2008. Nå har dobbeldrapsmannen fått permisjon fra fengselet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren 2008 ble Anders Eklund dømt for to drap.

I 2000 drepte han Pernilla Hellgren (31) i Falun. Åtte år senere, i april 2008, forsvant ti år gamle Engla Höglund da hun var på vei hjem etter å ha spilt fotball i Stjärnsund i Dalarne. En drøy uke senere ble hun funnet drept i skogen.

Dro på konditori

Nå har dobbeldrapsmannen fått permisjon fra fengselet, skriver Expressen.

Ifølge den svenske avisen skal Eklund spist lunsj ute, shoppet og spist på konditori. Han fikk permisjon i fire timer, fra klokken tolv til 16 2. april.

Englas mor,Carina Forsström Höglund, visste ikke at datterens drapsmann hadde fått permisjon.

– Så lenge de har vakter med seg, får ikke vi pårørende noe informasjon i forkant, og det er ikke humant for ofrene. Jeg vil kunne føle at jeg kan være hvor jeg vil i Sverige når jeg vil, uten å treffe på ham, sier hun til Expressen.

Hun har sagt at hun vil møte Eklund for å få svar på hva som egentlig skjedde da datteren ble drept. Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål, blant annet hva som skjedde med tiåringens mobiltelefon som aldri ble funnet.

Overfalt av medfanger

Eklund soner for tiden på Tidaholm, hvor han ble flyttet etter å ha blitt mishandlet i fengselet i Norrtälje, skriver Expressen.

Det var to andre innsatte som angrep Eklund på verkstedet i fengselet sommeren 2014. Han forlangte en erstatning på 60.000 svenske kroner da saken kom opp for retten i november i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært