Boston-bombemann brøt sammen i retten

Retten i Boston fikk oppleve et sjeldent følelsesutbrudd fra Dzjokhar Tsarnajev da den tiltalte etter bombeangrepet under Boston Marathon brøt sammen i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av den lange rettssaken har 21-åringen møtt omverdenen med et følelsesløst ansikt, men mandag ble det for mye for Tsarnajev da familien hans tryglet om at han skal få slippe dødsstraff.

Ifølge BBC brøt han sammen i gråt da tanten hans, Patimat Suleimanova, skulle vitne. Hun hulket ukontrollert og kunne bare svare på enkle spørsmål om nevøen.

Da dommer George O'Toole ba Suleimanova om å forlate vitneboksen, tørket Tsarnajev tårer med et tørkle.

Bakgrunn: «Boston-bomberen» for retten

Risikerer dødsstraff

En jury i Boston har allerede funnet Tsarnajev skyldig på samtlige 30 punkter i tiltalen etter at bombeangrepet i 2013 som han og hans nå avdøde bror sto bak.

I den pågående rettsrunden skal det avgjøres om 21-åringen får livstid i fengsel eller om han blir dømt til døden. 17 av tiltalepunktene kvalifiserer til dødsstraff, som ikke praktiseres i staten Massachusetts, men som likevel kan bli utfallet ettersom saken er føderal.

Tre mennesker ble drept og 264 skadd av de to bombene som med kort tids mellomrom gikk av under Boston Marathon for to år siden.

Les også: Tsarnajev kjent skyldig i Boston-angrepet

– Snilt barn

Fem slektninger – tre søskenbarn og to tanter – vitnet i saken mandag. De hadde ikke sett den tiltalte siden han flyttet fra Tsjetsjenia til USA som åtteåring.

Et av søskenbarnene beskrev Tsarnajev som et snilt barn og sa at han en gang hadde grått mens han så filmen «Løvenes konge».

Dzjokhar Tsarnajevs bror, Tamerlan, døde dager etter bombingen etter en skuddveksling med politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært