Britisk bestemor forbereder seg på å bli henrettet

Har begynt på avskjedsbrev til familien

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2013 ble den britiske bestemoren Lindsay June Sandiford (58) dømt til døden for narkotikasmugling.

Anke nådde ikke fram

Hun ble tatt med 4,8 kilo i bagasjen på flyplassen i Bali i mai 2012. Sandiford har innrømmet smuglingen, men også forklart at hun ble truet med at sønnen hennes skulle drepes. Hun har anket dødsdommen flere ganger, uten å lykkes.

Nå forbereder hun seg på å bli henrettet, og skriver avskjedsbrev til familien, ifølge Daily Mail.

I the Mail on Sunday skriver hun om at hun gjerne skulle sett datterdatteren som ble født rett etter at hun ble tatt, men også føler at det kanskje kunne vært like greit at hun ikke vet hvem bestemor er.

Åtte henrettet

Artikkelen publiseres etter de åtte henrettelsene som skjedde forrige uke i Indonesia.

Les bakgrunn: Narkodømte utlendinger henrettet i Indonesia

– Henrettelsene har tvunget meg til å tenke på hvordan jeg skal takle situasjonen når min tid kommer. Jeg skal ikke ha bind for øynene. Ikke fordi jeg er tapper, men fordi jeg ikke vil gjemme meg. Jeg vil at de skal se på meg når de skyter meg, skriver hun.

Hun skriver at hun nå er eneste på dødscelle i det indonesiske Kerobokan-fengselet. Ifølge Sandiford ønsker indonesiske myndigheter å få utført alle henrettelser for narkodømte i løpet av året.

Sandiford har foreløpig ikke fått noen endelig dato for når hun skal henrettes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært