Stort behov for redningsinnsats mange steder i Nepal

Myndighetene i Nepal ber utenlandske redningsarbeidere om å fortsette arbeidet etter jordskjelvet andre steder i landet enn Katmandu, eller å reise hjem. Derimot er det fortsatt et stort behov for nødhjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsinnsatsen i hovedstaden Katmandu er stort sett avsluttet, og det gjenværende arbeidet kan håndteres av nepalerne selv, ifølge Nepals informasjonsminister Minendra Rijal.

Behovet for søk- og redningsarbeid er imidlertid fortsatt stort i andre deler av Nepal som ble rammet av det kraftige jordskjelvet for halvannen uke siden.

Norsk feltsykehus

Om lag 4.000 utenlandske hjelpearbeidere har reist til Nepal for å hjelpe etter jordskjelvet 25. april, noe som har skapt store problemer for hovedstadens flyplass. Flere av redningsmannskapene har også slått leir på rullebanen.

Les også: 100 omkomne funnet i nepalsk landsby

Det norske redningsteamet fra Norsar befinner seg i byen Chautara, og har ikke hørt noe om beskjeden fra hovedstaden. Norsar bistår Røde Kors som har etablert feltsykehus i byen. Allerede første dagen rakk sykehuset å behandle 47 pasienter, melder Røde Kors.

– Det er fremdeles stort behov for hjelp der vi befinner oss. Vi er innstilte på å bli her ut vår tilmålte tid, det vil si onsdag, sier Leif Gullstein i Norsars redningslag til NTB.

Les også: – 101-åring funnet i live etter skjelvet i Nepal

Stort behov for nødhjelp

Selv om arbeidet med å søke i ruinene etter jordskjelvofre ikke lenger er presserende i Katmandu, har de overlevende fortsatt et stort behov for nødhjelp utenfra. Det gjelder både i hovedstaden og ellers i landet der millioner av mennesker er berørt av naturkatastrofen.

Blant dem som jobber med å skaffe vann, vannrenseutstyr, mat, telt, tepper og medisiner, er Kirkens Nødhjelp og andre hjelpeorganisasjoner.

– Vi planlegger å nå 5.000 familier denne uka med nødhjelp og opplever et godt samarbeid både med lokale myndigheter og med lokale frivillige organisasjoner så vel som andre internasjonale organisasjoner som Redd Barna, sier beredskapsleder i Kirkens Nødhjelp Gudrun Bertinussen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært