Israels utenriksminister går av

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier han ikke vil fortsette i statsminister Benjamin Netanyahus nye regjering. Foto: AP/NTB scanpix
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier han ikke vil fortsette i statsminister Benjamin Netanyahus nye regjering. Foto: AP/NTB scanpix

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier han ikke vil fortsette i statsminister Benjamin Netanyahus nye regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa Haaretz vil heller ikke Liebermans parti, det ytterliggående høyrepartiet og palestinskkritiske Yisrael Beiteinu, delta i den nye koalisjonsregjeringen.

På en pressekonferanse mandag sa Lieberman at koalisjonsregjeringen som Netanyahu er i ferd med å forhandle på plass nå, ikke er en nasjonal regjering men «en regjering som er grunnlagt på opportunisme».

– Vi har kommet fram til den klare og utvetydige konklusjon at det ikke vil være riktig ut ifra vårt perspektiv å slutte oss til den nåværende koalisjonen, sa han videre.

Liebermans kunngjøring kommer få dager før fristen for å danne ny regjering utløper. Innen torsdag denne uken må Netanyahu ha klart å stable en ny regjering på beina. Netanyahus Likud-parti ble det største partiet i valget i mars, men det klarte ikke å få stort nok flertall til å danne regjering alene.

I forrige uke undertegnet Netanyahu koalisjonsavtaler med det ultraortodokse partiet UTJ og med sentrum-høyre-partiet Kulanu. De tre partiene har til sammen 46 av de 120 plassene i Knesset, og er dermed avhengig av å skaffe seg støtte fra 15 representanter til for å kunne få en koalisjonsregjering som har flertall i nasjonalforsamlingen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært