Meny

Israels utenriksminister går av

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier han ikke vil fortsette i statsminister Benjamin Netanyahus nye regjering. Foto: AP/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier han ikke vil fortsette i statsminister Benjamin Netanyahus nye regjering.

Ifølge avisa Haaretz vil heller ikke Liebermans parti, det ytterliggående høyrepartiet og palestinskkritiske Yisrael Beiteinu, delta i den nye koalisjonsregjeringen.

På en pressekonferanse mandag sa Lieberman at koalisjonsregjeringen som Netanyahu er i ferd med å forhandle på plass nå, ikke er en nasjonal regjering men «en regjering som er grunnlagt på opportunisme».

– Vi har kommet fram til den klare og utvetydige konklusjon at det ikke vil være riktig ut ifra vårt perspektiv å slutte oss til den nåværende koalisjonen, sa han videre.

Liebermans kunngjøring kommer få dager før fristen for å danne ny regjering utløper. Innen torsdag denne uken må Netanyahu ha klart å stable en ny regjering på beina. Netanyahus Likud-parti ble det største partiet i valget i mars, men det klarte ikke å få stort nok flertall til å danne regjering alene.

I forrige uke undertegnet Netanyahu koalisjonsavtaler med det ultraortodokse partiet UTJ og med sentrum-høyre-partiet Kulanu. De tre partiene har til sammen 46 av de 120 plassene i Knesset, og er dermed avhengig av å skaffe seg støtte fra 15 representanter til for å kunne få en koalisjonsregjering som har flertall i nasjonalforsamlingen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært