Kreftpasient fikk beskjed om å pendle 40 mil hver dag for behandling

MÅTTE PENDLE: Eva Flått ble bedt om å pendle om lag 40 mil daglig mellom hjemmet i Namsos og sykehuset St. Olavs hosptial i Trondheim for å få kreftbehandling. Helse Nord-Trøndelag beklager. Foto: Gorm Kallestad  / NTB scanpix
MÅTTE PENDLE: Eva Flått ble bedt om å pendle om lag 40 mil daglig mellom hjemmet i Namsos og sykehuset St. Olavs hosptial i Trondheim for å få kreftbehandling. Helse Nord-Trøndelag beklager. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Eva Flått fra Namsos fikk ikke tilbud om overnatting, helsevesenet ville kun dekke den billigste reisemåten mellom sykehuset i Trondheim og hjemstedet. Nå beklager helseforetaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eva Flått fra Namsos går til behandling for kreftsykdom på St. Olavs hospital i Trondheim.

Hun trodde selv hun skulle få tilbud om leilighet i Trondheim de fem ukene behandlingen pågår. Men det eneste tilbudet hun fikk var å reise på billigst mulig måte mellom de to byene, hver dag, melder NRK.

Det vil si at hun ble forventet å pendle nesten 40 mil hver dag, mens hun gjenomgikk tøff kreftbehandling.

– Jeg kan ikke forstå at helsesystemet er lagt opp sånn. Jeg har en alvorlig diagnose, og dette kan gjelde mange andre mennesker også. Eldre folk som kanskje er svakere enn meg, sier Flått til NRK.

Les også: Kreftpasienter ble tappet for blod uten tillatelse

Nå beklager helseforetaket det som har skjedd. Informasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad i Helse Nord-Trøndelag mener det skyldes en svikt mellom sykehusene.

– Det er umenneskelig å be pasientene reise ti timer hver dag i fem uker, sier Skillingstad til NRK.

Han sier helseforetaket nå vil gjøre tilbudet bedre for kreftpasienter, blant annet ved at alle brystkreftpasienter som skal til stråling får legeerklæring om at de har behov for overnatting.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært