Meny

Afghanistan og Taliban et skritt nærmere fredssamtaler

Afghanske politistyrker fyrer av skudd fra et militærkjøretøy under kamper mot Taliban-opprørere i Kunduz-provinsen i Afghanistan søndag. Samme dag møttes representanter fra Taliban og afghanske ledere til uformelle fredssamtaler i Qatar. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter fra Taliban møtte søndag afghanske politiske og religiøse ledere til nye samtaler i Qatar, i det som er et forsøk på å få til formelle fredssamtaler mellom partene.

Representanter fra begge sider kom smilende ut fra de uformelle samtalene som ble holdt i havnebyen Al-Khor, nord for Doha i Qatar, søndag.

En afghansk representant sa at flere afghanske politiske bevegelser deltok i møtene, men at alle parter var blitt enige om å ikke uttale seg før en felles uttalelse var utformet.

Qatar-møtet er det første tegnet på bevegelse mellom partene på lang tid. Søndagens samtale er i så måte et skritt i riktig retning, ifølge Reuters.

Formålet med de uformelle samtalene er å komme nærmere en fredsløsning i Afghanistan, som har vært herjet av konflikt i flere tiår.

Populært