Jensen varsler nye angrep på Ap

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sammen med en gruppe representanter for FpU etter landsmøtet på Gardermoen søndag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sammen med en gruppe representanter for FpU etter landsmøtet på Gardermoen søndag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-leder Siv Jensen lover flere tøffe angrep på Arbeiderpartiet de neste månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-ledelsen høstet så unison tilslutning om regjeringsprosjektet under helgens landsmøte på Gardermoen at Jensen konkluderte med at helgen hadde vært «fantastisk».

– Jeg opplever et parti som er i ferd med å gjenvinne selvtilliten, lød oppsummeringen etter at siste ord var sagt i landsmøtesalen.

Jensen la selv løpet med en tale som først og fremst handlet om alt Frp har fått gjennomslag for i regjering.

Stolt

De kraftige angrepene på Arbeiderpartiet fra 1. mai-arrangementet på Jessheim var det derimot få av – både i Jensens tale og i det store flertallet av innleggene i landsmøtesalen.

– Jeg er stolt over engasjementet og iveren etter å snakke om Fremskrittspartiets løsninger, sier Jensen.

Det betyr ikke at stridsøksen er begravet.

– Arbeiderpartiet er vår hovedmotstander. Det skal det ikke være noen tvil om, erklærer hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke tall

At 160.000 velgere har forlatt Frp fra partiet kom inn i regjering ble aldri noe tema på Gardermoen. Jensen gir ikke uttrykk for noen uro.

– Vi har gjort knallvalg før vi, tross svake utgangspunkt. Vi er ikke ukjent med å komme sterkt på oppløpssiden, sier hun til NTB.

Det skjedde ikke ved kommunevalget for fire år siden. Da falt oppslutningen med 6,1 prosent og Frp endte på 11,4 prosent – omtrent der partiet ligger for tiden.

Jensen vil ikke svare på om det er et mål å få større oppslutning enn for fire år siden.

– Det har aldri vært noen suksessoppskrift for noe parti å sette et konkret tall som mål for en valgkamp. Målet vårt er ganske enkelt å gjøre et så godt valg som mulig, sier hun.

Høyre-lekkasje

Selv om mye vil handle om forskjellen mellom Frp og Ap i Fremskrittspartiets valgkamp, erkjenner Jensen at den største velgervandringen finner sted fra hennes parti til Høyre.

– Det er første gang vi går inn i en valgkamp som samarbeidspartnere. Det gir noen utfordringer. Men fordelene er likevel flere. Som regjeringsparti kan vi vise til mange saker der vi har fått gjennomslag. Det gir gode argumenter i valgkampen, sier hun.