Jensen varsler nye angrep på Ap

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sammen med en gruppe representanter for FpU etter landsmøtet på Gardermoen søndag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sammen med en gruppe representanter for FpU etter landsmøtet på Gardermoen søndag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Frp-leder Siv Jensen lover flere tøffe angrep på Arbeiderpartiet de neste månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-ledelsen høstet så unison tilslutning om regjeringsprosjektet under helgens landsmøte på Gardermoen at Jensen konkluderte med at helgen hadde vært «fantastisk».

– Jeg opplever et parti som er i ferd med å gjenvinne selvtilliten, lød oppsummeringen etter at siste ord var sagt i landsmøtesalen.

Jensen la selv løpet med en tale som først og fremst handlet om alt Frp har fått gjennomslag for i regjering.

Stolt

De kraftige angrepene på Arbeiderpartiet fra 1. mai-arrangementet på Jessheim var det derimot få av – både i Jensens tale og i det store flertallet av innleggene i landsmøtesalen.

– Jeg er stolt over engasjementet og iveren etter å snakke om Fremskrittspartiets løsninger, sier Jensen.

Det betyr ikke at stridsøksen er begravet.

– Arbeiderpartiet er vår hovedmotstander. Det skal det ikke være noen tvil om, erklærer hun.

Ikke tall

At 160.000 velgere har forlatt Frp fra partiet kom inn i regjering ble aldri noe tema på Gardermoen. Jensen gir ikke uttrykk for noen uro.

– Vi har gjort knallvalg før vi, tross svake utgangspunkt. Vi er ikke ukjent med å komme sterkt på oppløpssiden, sier hun til NTB.

Det skjedde ikke ved kommunevalget for fire år siden. Da falt oppslutningen med 6,1 prosent og Frp endte på 11,4 prosent – omtrent der partiet ligger for tiden.

Jensen vil ikke svare på om det er et mål å få større oppslutning enn for fire år siden.

– Det har aldri vært noen suksessoppskrift for noe parti å sette et konkret tall som mål for en valgkamp. Målet vårt er ganske enkelt å gjøre et så godt valg som mulig, sier hun.

Høyre-lekkasje

Selv om mye vil handle om forskjellen mellom Frp og Ap i Fremskrittspartiets valgkamp, erkjenner Jensen at den største velgervandringen finner sted fra hennes parti til Høyre.

– Det er første gang vi går inn i en valgkamp som samarbeidspartnere. Det gir noen utfordringer. Men fordelene er likevel flere. Som regjeringsparti kan vi vise til mange saker der vi har fått gjennomslag. Det gir gode argumenter i valgkampen, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært