Meny

Politimann skutt i hodet i New York

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sivilt kledd politimann i New York ble lørdag skutt i hodet idet han satt i en politibil sammen med en kollega og skulle til å spørre ut en mann som oppførte seg mistenkelig.

Den 25 år gamle politimannen ble etter episoden sendt til sykehus og operert. Ifølge lokale medier ble han skutt i ansiktet.

New Yorks borgermester Bill de Blasio sier at politimannen er «meget, meget alvorlig skadd».

I desember ble to politimenn skutt og drept mens de satt i en politibil i New York.

De Blasio har tidligere fått kritikk av politiet for ikke å ha vært støttende nok under de store protestene mot politiet før jul.

Angrepet skjedde i bydelen Bronx, og en 35 år gammel mann med kriminelt rulleblad er ifølge politiet pågrepet for ugjerningen.

Politimannen Brian Moore ble i natt hardt skadet etter skudd i hodet. Foto: NTB scanpixPolitimannen Brian Moore ble i natt hardt skadet etter skudd i hodet. Foto: NTB scanpix

Årsaken til at politiet ønsket å snakke med mannen, skal ha vært at han rettet på et mistenkelig objekt.

Da politiet stanset ham, trakk han et våpen opp fra bukselinningen og skjøt flere ganger inn i bilen.

Angrepet skjer samtidig som det er stor oppmerksomhet om en rekke episoder der afroamerikanske menn har dødd etter å ha blitt jaktet på eller pågrepet av politiet rundt omkring i USA.

Fredag ble seks politifolk siktet for drap i Baltimore etter at en mann døde etter å ha blitt pågrepet av politiet. (©NTB)

Populært