Fortsatt ingen spor etter savnet 58-åring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søket etter den 58 år gamle mannen som er savnet i forbindelse med en fisketur i Skien, ble trappet noe ned natt til søndag, men fortsetter med full styrke når det lysner søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har søkt i natt, men trappet litt ned på grunn av mørket og av hensyn til sikkerheten til mannskapene. Men vi setter i gang igjen med full styrke når det blir lyst, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt til NTB.

Han forteller at politiet parallelt med å koordinere søket, driver etterretning for å forsøke å finne ut hva som kan ha skjedd, og hvor den savnede kan befinne seg.

Den savnede mannen var på fisketur med en kamerat ved Vikle i Kilebygda i Skien i Telemark fredag. De hadde fisket hele dagen og lagt seg til å sove under åpen himmel. Da kameraten våknet lørdag morgen, var 58-åringen borte, ifølge Varden.

– Mannen var borte da kameraten våknet i halv seks-tiden i dag tidlig, og han har ikke blitt sett siden de la seg i går. Kameraten lette selv i noen timer, før han varslet videre, sa operasjonsleder Ole Kamben lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sivilforsvaret, et Sea King redningshelikopter, Norske redningshunder, dykkere, Røde Kors og politimannskap med hunder deltok i søket som startet i 12-tiden lørdag. Sendt lørdag kveld holdt de på med finsøk i området der mannen sist ble sett.

– Det blir ikke søkt i vann så lenge det er natt, men søndag blir det satt i gang søk i vannet med kamera, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB. (©NTB)