Skien-drapet: – Kunne vært løst i 2012

21. april i år ble liket av savnede Kari Grønnestad funnet dumpet i Skienselva. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix
21. april i år ble liket av savnede Kari Grønnestad funnet dumpet i Skienselva. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix

Selv om den drepte Kari Grønnestad sist ble sett av sin datter, sjekket aldri politiet leiligheten hennes i 2012. Saken kunne vært løst allerede den gang, mener advokaten til den drapssiktede datterens samboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Min klient ventet dag etter dag på at politiet skulle komme og oppdage det som hadde skjedd, men de kom aldri. Han var selv helt paralysert av det som hadde skjedd, sier den 34 år gamle mannens forsvarer, Tollef Skobba, til VG.

Mannen har erkjent å ha transportert og dumpet Kari Grønnestad i Skienselva i Skien 2012, og ble onsdag varetektsfengslet i to uker. Han er siktet for å unnlate å hjelpe noen som er i nød, mens hans 31 år gamle samboer er siktet for forsettlig drap på sin mor.

Blodsøl

Mannen har forklart til politiet at han selv så at svigermoren ble drept. Ifølge VGs opplysninger var leiligheten til Grønnestads datter full av blodsøl etter det angivelige drapet.

– Dersom de hadde undersøkt parets leilighet med hund ville de garantert funnet at det hadde skjedd noe kriminelt, sier advokaten.

Kari Grønnestad ble meldt savnet 4. juni 2012. Først forrige uke ble hennes levninger funnet dumpet i Skienselva. Hun hadde da vært savnet siden 2012.

Samboerens advokat har tidligere sagt at 34-åringen ikke erkjenner å ha transportert og dumpet liket i Skienselva.

Aldri mistenkt

Ifølge VG tok det nesten tre uker fra Grønnestad sist ble sett av sin datter i juni 2012, til hun ble meldt savnet av familien. Men til tross for at det er obligatorisk for politiet å ettergå forklaringer til nære familiemedlemmer som melder noen savnet etter flere uker, hadde verken datteren eller andre i familien noen offisiell status som mistenkt.

Og politiet var altså aldri hjemme hos datteren og samboeren hvor 56-åringen sist ble sett.

Internt i politiet regnes dette som en alvorlig svikt i den innledende etterforskningen av savnetsaken for snart tre år siden, skriver VG. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært