Åpen for alle - alltid

William og Kate viste frem prinsessen bare timer etter fødselen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare timer etter fødselen lørdag morgen var britenes nye prinsesse på vei hjem fra St. Mary's Hospital. Hertuginne Kate og barnet ble hentet av prins William og den nyslåtte storebroren prins George.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prins George, som er 21 måneder gammel, har bare opptrådt i offentligheten tre ganger tidligere, og bildene av prins William og gutten lørdag var å finne i nær sagt alle britiske medier.

Les også: Her sprekker nyheten - sjekk den reaksjonen

Like etter klokka 19 norsk tid gikk de smilende foreldrene ut på sykehustrappen med den nyfødte jenta, til stor jubel fra den fremmøtte folkemengden. De ga ikke noen flere kommentarer, men virket glade og småpratet sammen mens de vinket til publikum.

Bakgrunn: Kate og William fikk en datter

Like etter reiste familien hjem. Prins William bar prinsessen i et bilsete som han rutinert klikket på plass i en svart Range Rover, før han selv satte seg bak rattet.

Prins William sa tidligere til de fremmøtte pressefolkene at han var «svært lykkelig». Prinsen var selv til stede ved fødselen, før han dro hjem for å hente den nyfødte prinsessens storebror til et første møte med søsteren.

Les også: Tjener millioner på fødselen

Kensington Palace melder at det «går bra» med både hertuginne Kate og barnet.

Les også: Britene feirer sin nye prinsesse

Bare timer etter fødselen forlot foreldrene hertuginne Kate og prins William St. Mary's Hospital i London med den nyfødte prinsessen. En jublende folkemengde tok imot dem da de gikk ut på sykehustrappa. Foto: Suzanne Plunkett (Reuters / NTB scanpix)